Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (2024)

Klik hier voor een samenvatting

In het kort: wat weet Snapchat over mij?

Bijna iedereen deelt wel eens berichten en foto’s met zijn vrienden. Via Snapchat kun je zelfs riskante selfies sturen die na enkele seconden verdwijnen. Dit leidt tot een veilig gevoel, maar dat is niet altijd gegrond. Ook Snapchat is een bedrijf dat jouw gegevens graag gebruikt om winst te maken.

Het is daarom belangrijk je privacy te beschermen. Wij hebben een aantal tips voor jou:

  • Loop je privacy-instellingen kritisch na.
  • Ontzeg Snapchat het recht tot jouw locatie.
  • Gebruik een VPN voor de meeste anonimiteit. Wij raden ExpressVPN aan met zijn snelle en stabiele servers.

ExpressVPN

Aanbieding

Exclusieve deal: neem een jaarabonnement voor €6,14 per maand (49% korting)!

Bezoek ExpressVPN

Wil je erachter komen wat Snapchat nu eigenlijk allemaal over jou weet? Wat doet de organisatie met jouw gegevens? Ontdek het in de rest van dit artikel.

Snapchat heeft 293 miljoen dagelijkse gebruikers wereldwijd, waarvan 5,6 miljoen in Nederland. Grote kans dus dat jij ook een Snapchat account hebt. Voor iedereen die dit social media platform nog niet kent: het is een camerabedrijf dat gebruikers verdwijnende foto’s (Snaps) en berichten (chats) naar elkaar laat sturen.

Wanneer je een schattige foto van je huisdier naar je beste vriend stuurt, of misschien wel seksueel getinte foto’s naar een partner, ben je waarschijnlijk niet bezig met de privacyrisico’s. Wie heeft er immers tijd om die hele privacyverklaring te lezen voordat hij een app gebruikt? Zeker kinderen die Snapchatten zien het risico er vaak niet van in.

Toch loont het om te weten welke gegevens Snapchat van jou verzamelt. Bewaren ze jouw foto’s? Zo ja, doen ze dat wel op een veilige manier? Welke van jouw gegevens deelt het bedrijf? En nog belangrijker: wat kun je doen om je privacy en veiligheid op de app te vergroten?

Om jou bij deze vragen te helpen, hebben wij Snapchats privacyverklaring doorgespit. Per 20 september 2021 wordt deze echter vernieuwd. We besteden dus ook aandacht aan eventuele veranderingen ten opzichte van het meest recente beleid.

Welke informatie verzamelt de app?

Snapchat verzamelt jouw gegevens op drie manieren:

  • Aan de hand van informatie die jij zelf deelt.
  • De gegevens die ze verkrijgen als jij de app gebruikt.
  • Gegevens die ze ontvangen van derden.

Wat dit voor jou persoonlijk betekent, kom je te weten door jouw gegevens op te vragen. Hoe je jouw details bij Snapchat kunt opvragen, leggen we je later in dit artikel uit. We vertellen je eerst over de verschillende soorten data die onder de drie categorieën vallen.

Welke gegevens geef ik zelf prijs via de Snapchat-app?

Als je een Snapchat-account aanmaakt, vraagt de app om de volgende gegevens:

  • Je naam.
  • Een gebruikersnaam.
  • Een wachtwoord.
  • Je telefoonnummer of e-mailadres.
  • Je geboortedatum.

Als je een account maakt met behulp van je telefoonnummer, vraagt Snapchat ook om je e-mailadres. Deze gebruiken ze als je jouw wachtwoord vergeten bent.

Je kunt jouw Snapchat-account verder personaliseren met een profielfoto of Bitmoji-avatar. Een Bitmoji is een figuurtje dat je vormgeeft in een andere app van Snapchat Inc., een dienst waar we je in de derde categorie meer over vertellen.

Snapchat heeft ook spelletjes en andere handelsdiensten in de app. Als je hier gebruik van wilt maken, moet je ook je creditcard- of bankgegevens opgeven.

De laatste gegevens die jij zelf verstrekt aan het bedrijf zijn uiteraard de Snaps en Chats die jij verstuurt. Ook verzamelt Snapchat de gegevens die jij verstrekt als je met de klantenservice communiceert.

De gegevens die je verstrekt door Snapchat en haar diensten te gebruiken

Door de Snapchat-app en gerelateerde diensten te gebruiken, geef je het bedrijf meer informatie over jouzelf. Zo heeft de app niet alleen toegang tot jouw gebruiks- en inhoudsgegevens, maar ook je apparaat- en locatiegegevens.

Dit betekent dat Snapchat weet welke verhalen jij bekijkt, welke filters/lenzen je gebruikt, of je Spectacles gebruikt en welke zoekopdrachten je intoetst. Bovendien weet de app met wie je communiceert, wanneer je dit doet, hoe vaak en wat je met de berichten doet. Met dit laatste bedoelen we bijvoorbeeld of je deze opent of er een screenshot van maakt. Snapchat kan niet zien wat je privé precies stuurt naar je vrienden, maar krijgt wel de metadata van deze Snaps te zien. Ter vergelijking: BeReal krijgt wel alle foto’s die je maakt in handen, ook als je ze alleen voor jezelf zichtbaar maakt.

De app vergaart veel informatie over jouw telefoon. Zo weet Snapchat welk hardwaremodel je bezit, welke versie van het besturingssysteem er op staat en welke apps je er op hebt gezet. Het weet bovendien jouw unieke applicatie- en advertentie-identificatoren en wat jouw batterijniveau is. Daarbij heeft de Snapchat-app toegang tot jouw apparaatgeheugen, batterijniveau en apparaatsensoren. Zoals veel online bedrijven heeft het bovendien toegang tot jouw netwerkverbindingen, zoals je IP-adres en serviceprovider.

Uiteraard heeft Snapchat toegang tot jouw camera en foto’s. Als de app deze toegang niet heeft, kun jij geen Snaps maken en verzenden. Voor nog meer gemak kun je contacten synchroniseren door de app toegang te geven tot jouw telefoonboek. Hierdoor lever je natuurlijk wel weer meer privacy in.

Ook wanneer jijzelf geen Snapchat account hebt, maar een vriend van je wel, kan het bedrijf achter jouw gegevens komen. Jouw vrienden kunnen namelijk (per ongeluk) jouw gegevens delen met het bedrijf. Als zij hun contactenlijst synchroniseren, krijgt Snapchat namelijk alle informatie uit deze lijst. Ook al heb jij geen Snapchat, het bedrijf weet jouw naam en telefoonnummer alsnog via jouw vrienden.

Gegevens die Snapchat via andere bedrijven in bezit krijgt

Snapchat Inc. heeft naast Snapchat ook de apps Bitmoji en Zenly in hun bezit. Deze eerste app gebruiken mensen om een avatar voor Snap te creëren. De tweede app is een wereldkaart met daarop de locatie van je vrienden. Als je deze apps gebruikt, worden jouw gegevens hierop ook met Snapchat gedeeld. Verder kunnen ook adverteerders, app-ontwikkelaars, uitgevers en andere derden gegevens met Snapchat delen.

Hoe zie ik wat Snapchat van mij weet?

Als je wilt weten wat Snapchat allemaal over jou weet, kun je jouw gegevens opvragen. Dit doe je via de app zelf, maar ook via de website van Snapchat. Hier leggen we je uit hoe je dat doet.

Je gegevens opvragen in de app

  1. Open de Snapchat app.
  2. Klik op je Bitmoji in de linker bovenhoek.

    Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (2)

  3. Tik op ‘Instellingen’ in de rechterbovenhoek.
  4. Ga naar ‘Mijn gegevens’.

    Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (3)

  5. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  6. Klik op ‘Verzoek indienen’ onderaan de pagina.

    Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (4)

  7. Je krijgt een bevestigingsmail met een link naar de pagina waar je jouw gegevens kunt downloaden.
  8. Klik op de link in deze e-mail.
  9. Log nogmaals in bij Snapchat.
  10. Klik op de knop ‘Mijn gegevens’ en download het zip-bestand.

    Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (5)

  11. In je documenten pak je dit zip-bestand uit.
  12. Je kunt nu alle gegevens die Snapchat van jou heeft bekijken.

Het zip-bestand bevat html-bestanden. Als je dus een van de bestanden aanklikt, wordt je naar een pagina in je browser gestuurd. Vanuit daar kun je alle gegevens bekijken die Snapchat de afgelopen maanden van jou heeft opgeslagen.

Je gegevens opvragen via de website

  1. Log in op accounts.snapchat.com.
  2. Klik op ‘Mijn gegevens’.

    Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (6)

  3. Klik op ‘Verzoek indienen’ onderaan de pagina.

    Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (7)

  4. Je krijgt een bevestigingsmail met een link naar de pagina waar je jouw gegevens kunt downloaden.
  5. Klik op de link in deze e-mail.
  6. Log nogmaals in bij Snapchat.
  7. Klik op de knop ‘Mijn gegevens’ en download het zip-bestand.

    Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (8)

  8. In je documenten pak je dit zip-bestand uit.
  9. Je kunt nu alle gegevens die Snapchat van jou heeft bekijken.

Als je de uitgepakte bestanden aanklikt, word je naar een pagina in je browser gestuurd. Vanuit daar kun je alle gegevens bekijken die Snapchat de afgelopen maanden van jou heeft opgeslagen.

Waarvoor gebruikt Snapchat mijn gegevens?

Op de eerste plaats gebruikt Snapchat jouw gegevens voor het “ontwikkelen, exploiteren, verbeteren, leveren, onderhouden en beschermen” van hun producten en diensten. Hier valt bijvoorbeeld onder dat het bedrijf jou een e-mail kan sturen om te reageren op vragen aan de klantenservice of om reclame te sturen. Ook het analyseren van gebruikerstrends valt hier natuurlijk onder.

Snapchat gebruikt je data tevens voor personalisering en contextualisering. Zo suggereert de app vrienden of Bitmoji stickers op basis van jouw gedrag op en rondom de app. Ook kunnen ze de foto’s die je hebt opgeslagen in ‘Herinneringen’ labelen aan de hand van jouw locatie. Als je bijvoorbeeld een selfie in Italië maakt en deze opslaat in ‘Herinneringen’, dan wordt hier een locatielabel aan toegevoegd. Als jij normaal gesproken altijd in Nederland Snapt, kan de app er misschien zelfs het label ‘vakantie’ of ‘reis’ aan toevoegen.

Een andere reden die Snapchat heeft om bepaalde gegevens van jou op te slaan heeft te maken met de servicevoorwaarden en wetgeving. Zo controleren ze je identiteit om fraude of illegale activiteiten te voorkomen. Verder stelt het opslaan van gegevens Snapchat in staat gedrag dat de servicevoorwaarden of wet schendt te bestraffen.

Mocht je overigens gebruik maken van de TrueDepth camera van Apple, dan wordt de informatie van deze camera opgevraagd om de kwaliteit van de ‘Lenzen’ te verbeteren. Dit is hoe Snapchat hun filters noemt. Hier zegt het bedrijf expliciet bij dat ze de gegevens echter niet bewaart of openbaar maakt.

Hoe worden mijn gegevens bewaard door Snapchat?

Snapchat verzamelt, bewaart en verwerkt persoonsgegevens vaak in de Verenigde Staten of in andere landen dan waar jij woont, aldus hun eigen privacystatement. Hiervoor beschikken ze over een overdrachtsmechanisme dat voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Tot 20 september 2021 vermeldde het bedrijf de verschillende privacyrechten die gelden voor Snapchatters in verschillende landen. In het nieuwe beleid hebben ze deze informatie op een andere pagina gezet.

Dat het bedrijf overdrachtsmechanismes heeft die voldoen aan de AVG, wil echter niet zeggen dat de landen waar jouw gegevens bewaard worden voldoen aan de eisen van de Europese Commissie. Snapchat zegt zelf dat jouw gegevens alleen bekeken kunnen worden door geauthoriseerd personeel (bijvoorbeeld om op fraude te controleren) en dat ze jouw data ge-encrypt bewaren. Welke protocollen ze hiervoor gebruiken, vertelt het bedrijf echter niet.

Hoelang worden mijn gegevens bewaard door Snapchat?

Snapchat staat natuurlijk bekend om de vluchtigheid van content. Nadat je foto’s of berichten verstuurt, verdwijnen deze na enkele seconden weer. Deze Snaps en Chats zegt Snapchat zelf ook niet langer dan noodzakelijk te bewaren. Ze worden verwijderd zodra alle ontvangers de Snap hebben geopend of wanneer deze verlopen is. Andere content, zoals foto’s in ‘Mijn Verhaal’, worden langer bewaard.

Jouw basisaccountgegevens, zoals je naam en telefoonnummer, bewaart Snapchat totdat jij jouw profiel opheft. Dit in tegenstelling tot Facebook die alles bewaart. Vanaf 20 september 2021 geldt dit ook voor jouw locatiegegevens. Hiervoor werden deze maximaal 40 dagen opgeslagen.

De systemen van Snapchat zijn zo opgezet dat ze het verwijderingsbeleid automatisch uitvoeren. Het is echter mogelijk dat Snapchat je gegevens langer bewaard als jouw content door anderen is gemarkeerd als “misbruik of andere schendingen van de Servicevoorwaarden”. Bovendien stelt Snapchat dat ze bepaalde gegevens mogelijk enige tijd opslaan in een back-up.

Waar gaan mijn gegevens via Snapchat naartoe?

Op de eerste plaats zijn sommige van jouw gegevens zichtbaar voor andere Snapchatters. Zo zien deze gebruikers jouw gebruikersnaam, Bitmoji, je Snapcode (een gecodificeerde versie van jouw account) en natuurlijk de dingen die jij zelf verstuurt.

Snapchat speelt jouw informatie ook door naar zakelijke partners en anderen. Zo is jouw openbare profiel, zoals je naam en Snapcode, publiekelijk toegankelijk. Ook persoonlijke Stickers en Snaps die je deelt in ‘Mijn Verhaal’ ziet in principe iedereen. Je kunt in de instellingen echter de toegang tot ‘Mijn Verhaal’ inperken tot alleen jouw contacten. Deze informatie openbaart Snapchat om andere “juridische, veiligheidsgerelateerde en beveiligingsgerelateerde redenen.”

Ook deelt Snapchat jouw gegevens met verschillende diensten die hun eigen product te ondersteunen. Zo geeft het bedrijf je gegevens bijvoorbeeld aan Amazon om zo de Amazon Camera Search te verbeteren. Deze geïntegreerde functie stuurt jouw Snap naar Amazon, waar je het product op jouw afbeelding kunt kopen. Amazon gebruikt jouw foto dan bovendien om hun eigen diensten te verbeteren. Een complete lijst met ondersteunende bedrijven vind je op de website. Overigens stelt Snapchat zich niet verantwoordelijk voor wat deze andere bedrijven met jouw gegevens doen. Hier geldt telkens het privacybeleid van de individuele partijen.

In hun privacyverklaring zegt Snapchat ook dat ze jouw gegevens zullen delen wanneer ze (deels) zouden fuseren of worden overgenomen. Voor analytische doeleinden worden echter alleen jouw niet-identificeerbare gegevens gedeeld. Denk hierbij aan een gemiddeld aantal verstuurde Snaps in Nederland.

Je toestemmingen beheren via Snapchat

Eerder in dit artikel hebben we al gezien dat je jouw gegevens die bekend zijn bij Snapchat kunt opvragen. Nadat je deze gegevens hebt ontvangen, wil je de app’s toegang tot je persoonlijke informatie waarschijnlijk blokkeren. Gelukkig kun je dit gemakkelijk doen via de instellingen van de app. Hier geven we je drie tips hoe je jouw privacy kunt beschermen.

Tip 1: de privacy settings

Bovenaan ons lijstje tips staat uiteraard om even door de privacy instellingen te gaan. Bij het aanmaken van een account is dit altijd een goed idee. Snapchat laat je in de instellingen wat controle nemen over je privacy.

Onder het kopje ‘Mijn account’ kun je eventueel zelf gekoppelde apps bewerken en je Bitmoji ontkoppelen. Interessanter worden je opties onder het kopje ‘Wie kan…’. Hier kun je instellen wie contact met jou kan opnemen (alle Snapchatters of alleen je vrienden), je Cameo-selfie of Verhaal kan bekijken (iedereen, alleen je vrienden of alleen jijzelf) en of iemand jou ziet in ‘Snel toevoegen’. Ook kun je hier je Snapchat locatie-instellingen aanpassen. Hierover vertellen we je meer in tip 2.

Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (9)

Onder het kopje ‘Privacy’, waar je eigenlijk de meeste van deze toestemmingen verwacht, kun je alleen je zoekgeschiedenis en gesprekken verwijderen. Je kunt hier ook de machtigingen bekijken waarvoor je bij het aanmaken van een account toestemming hebt gegeven. Iets veranderen kun je hier echter nauwelijks: alleen de toegang tot de gesprekkenlijst op jouw telefoon kun je blokkeren.

Je denkt nu misschien klaar te zijn, maar er bestaat ook nog het menu ‘Accountacties’. Hier wis je de cache, je Cameo-selfie en scan- en spraakgeschiedenis. Bovendien zie je de gebruikers die je hebt geblokkeerd.

Speciale aandacht voor advertenties

Ook je advertentievoorkeuren kun je aanpassen onder het ‘Wie kan…’-kopje en wel bij ‘Advertenties’. Je kunt hier drie soorten advertenties toestaan of blokkeren:

  • Advertenties gebaseerd op doelgroepen. Deze reclames zijn gebaseerd op doelgroepenlijsten die het bedrijf van derden ontvangt. Je staat al op zo’n lijst, omdat je bijvoorbeeld in het verleden ergens je e-mailadres hebt opgegeven. De adverteerders proberen jou dus direct via Snapchat te bereiken.
  • Advertenties gebaseerd op activiteiten. Het gaat hier niet alleen om de activiteiten die jij bij Snapchat en haar zusterbedrijven zelf doet. Ook als jij bijvoorbeeld een film zoekt op een website die gegevens met Snap deelt, gebruikt de app deze gegevens voor reclamedoeleinden.
  • Advertentienetwerken van derden. Snap kan netwerken van derden toestemming geven jouw gegevens in te zien, zodat de app betere reclame kan tonen. Snap deelt bijvoorbeeld je IP-adres en mobiele advertentie-ID met deze netwerken.

Ook vindt je hier een categorie genaamd ‘Lifestyle & Interesses’. Op basis van de interesses die je hier aanvinkt, toont Snapchat jou content die waarschijnlijk bij je past. Het loont om hier naar te kijken, al is het maar om erachter te komen wat Snapchat over jou denkt te weten. Wij hebben namelijk zelf gemerkt dat Snapchat zelf onderwerpen toewijst op basis van jouw activiteiten.

Tip 2: stop de locatietracking

De beste manier om locatietracking door Snap te stoppen is deze voorkomen. Tik daarvoor op de knop ‘Overslaan’ wanneer de app vraagt om je locatie in te schakelen.

Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (10)

Als je jouw locatie wel hebt ingeschakeld, kun je de toestemming altijd intrekken. Dit doe je op de volgende manier:

  • Voor iOS-gebruikers: ga naar je telefooninstellingen > Snapchat > Locatie en tik op ‘Nooit‘.
  • Voor Android-gebruikers: ga naar je telefooninstellingen > apps > Snapchat > Toestemmingen en weiger ‘Locatie‘.

Helaas wil dit niet zeggen dat Snap jouw locatie helemaal niet meer verzamelt, zoals ook bij Facebook en WhatsApp het geval is.

Zoals we bij Tip 1 al vertelden, kun je ook bij ‘Wie kan…’ je locatie-instellingen aanpassen. Hier gaat het om de privacy ten opzichte van andere gebruikers. Kunnen al jouw vrienden je locatie zien of wil je er enkele uitsluiten? Bovendien kun je hier jezelf op ‘Ghost mode’ zetten (in het Nederlands: ‘Onzichtbare modus’), zodat geen van je vrienden jouw locatie zien.

Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (11)

Overigens kun je natuurlijk in je eigen Snaps een plaats taggen (dit raden we gezien de privacyrisico’s niet aan). De plaatsen die je tagt beveelt Snapchat aan jouw contacten aan, behalve als je de toestemming hiervoor intrekt. Dit kun je doen op de volgende plek:

Instellingen > Accountacties > Plaatsen > hier wis je jouw toplocaties en trek je de toestemming om vrienden plaatsen aan te bevelen in.

Tip 3: gebruik een VPN

Dat je je toestemming om je locatie te delen hebt ingetrokken, betekent niet dat Snap jouw locatie niet meer ziet. Om jouw online privacy het beste te beschermen, gebruik je een Virtual Private Network (VPN). Een VPN maskeert jouw IP-adres. Dit adres bevat informatie over jouw locatie. Wanneer je jouw IP maskeert met een VPN kan niemand online meer jouw locatie zien, dus ook Snapchat niet. Bovendien zorgt een VPN voor data encryptie. Jouw sensitieve gegevens worden dus extra beschermd.

Veel mensen denken dat een VPN alleen werkt op een computer, maar ook op je telefoon installeer je gemakkelijk een VPN. Als je een VPN wilt gebruiken voor Snap, raden wij je ExpressVPN aan. Deze provider is vliegensvlug, heeft betrouwbare en stabiele verbindingen en is gemakkelijk in het gebruik. Je kunt er door zijn snelheid ook nog eens makkelijk mee Netflixen.

ExpressVPN

Aanbieding

Exclusieve deal: neem een jaarabonnement voor €6,14 per maand (49% korting)!

Vanaf

€ 6.14

8.9

  • Erg makkelijk te gebruiken VPN
  • Perfect voor anoniem surfen, downloaden en streamen (o.a. Netflix)
  • 3000+ servers in 100+ landen

BezoekExpressVPN

ExpressVPN is misschien wat aan de dure kant. Als je echter gebruik maakt van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie, gebruik je de provider een hele maand gratis. Wij denken bovendien dat het de prijs zeker waard is. Mocht jij hierover toch twijfelen, bekijk en vergelijk dan de andere top-diensten.

De rigoureuze oplossing: je Snapchat-account verwijderen

Vind je de privacyrisico’s niet (meer) de moeite waard? Gebruik je de app eigenlijk niet echt? Waarom zou je deze dan bewaren. Je kunt jouw Snapchat-account ook altijd verwijderen. Dit doe je al in drie korte stappen:

  1. Ga naar de Snapchat Account Portal website.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op ‘Verwijder mijn account‘ en op ‘Doorgaan‘.

Je Snapchat-account wordt nu eerst 30 dagen gedeactiveerd. Dit is jouw bedenktijd voordat al je gegevens verwijderd worden van de servers. Na deze maand verwijdert Snapchat jouw data.

Heb je iets meer hulp nodig bij dit proces? Lees dan ons uitgebreide stappenplan (met screenshots!) over hoe je Snapchat verwijdert.

Conclusie

We gebruiken Snapchat om berichten en foto’s met vrienden en andere dierbaren te delen. Er zit echter een bedrijf achter de app en die heeft niet alleen jouw wensen in gedachten. Een bedrijf, ook Snapchat Inc., wil geld verdienen. Snapchat gebruikt hiervoor jouw persoonlijke gegevens die ze delen met hun partners.

Om jouw privacy zo goed mogelijk te beveiligen, verander je de privacyinstellingen, zet je locatietracking uit en gebruik je een VPN. Onthoud echter wel dat dit niet beschermt tegen kwaadwillige mensen. Iemand kan een screenshot hebben gemaakt om tegen je te gebruiken.

Bekijk ook eens onze deep-dives in de privacyverklaringen van andere sociale media:

  • Discord
  • Google
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Reddit
  • TikTok
  • Twitch
  • Twitter
  • Whatsapp

Wat weet Snapchat over mij: veelgestelde vragen

Ben je op zoek naar een kort antwoord op je vraag? Waarschijnlijk staat deze tussen de veelgestelde vragen. Als dat niet het geval is, stel dan je vraag gerust in de reacties.

Hoe kom ik erachter wat Snapchat van mij weet?

Je kunt je gegevens gemakkelijk via de app downloaden. Je hoeft maar enkele klikken te zetten:

  • Open de Snapchat app en tik op je Bitmoji linksboven op je scherm.
  • Ga naar je instellingen door op het tandwieltje rechtsboven op je scherm te klikken.
  • Scroll naar ‘Mijn gegevens’ en tik hierop.
  • Log in met je Snapchat gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Scroll naar ‘Verzoek indienen’ en klik hierop.
  • Je ontvangt een e-mail met de link naar jouw gegevens.
  • Deze gegevens downloadt je in de vorm van een zip-bestand.

Wil je een meer gedetailleerde uitleg of wil je weten wat voor informatie je van Snapchat kunt verwachten? Lees dan het hele artikel over Snapchat.

Hoe blokkeer ik Snapchat locatie tracking?

Je kunt niet voorkomen dat Snapchat een globaal idee heeft van jouw locatie, behalve als je ook een VPN gebruikt. Wil je het de app zo moeilijk mogelijk maken om jouw locatie te achterhalen, dan kun je locatie tracking uitschakelen. Dit doe je op de volgende manieren:

  • Als je een iPhone gebruikt: ga naar je telefooninstellingen > Snapchat > Locatie. Klik hier op de optie ‘Nooit’.
  • Met Android: ga naar je telefooninstellingen > apps > Snapchat > Toestemmingen. Weiger hier ‘Locatie’.

Hoe vergroot ik mijn privacy op Snapchat?

Wij hebben 3 handige tips om jouw privacy op Snapchat te vergroten:

  1. Ga kritisch door je privacyinstellingen. Wie mag jou berichten sturen of jouw content zien? Welke gegevens mag Snap zelf gebruiken om advertenties te tonen? Je hebt hier inspraak in.
  2. Zet je locatietracker uit. Geef je Snapchat wel toegang tot je locatie, ga dan na wie van de andere gebruikers jouw locatie kan zien. Ga voor meer privacy op ‘Onzichtbare modus’.
  3. Gebruik een VPN. Ook al geef je Snapchat geen toegang tot je locatie, de app weet wel ongeveer waar je bent aan de hand van jouw IP-adres. Gebruik je een VPN, zoals ExpressVPN, dan blijf je helemaal anoniem.

Hoe verwijder ik mijn Snapchat account?

Jouw Snapchat account verwijderen is erg simpel. Je hoeft maar 3 stappen te zetten:

  1. Ga naar de website ‘Snapchat Account Portal’.
  2. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op doorgaan.

Je account staat nu op gedeactiveerd. Na 30 dagen bedenktijd worden jouw gegevens voorgoed van de servers verwijderd.

Maak je je druk om je privacy, maar wil je niet zo’n rigoureuze beslissing nemen? Lees hoe je jouw privacy instellingen op Snapchat verandert.

Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (13)

Tamara van Seggelen

Techredacteur

Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in wetgeving rondom de balans tussen privacy en vrijheid online. Ook is ze zeer geïnteresseerd in de technische aspecten van computers en het internet, zoals de werking van internetprotocollen.

Meer artikelen uit de sectie Social Media

Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (14)

Wat is Omegle en hoe veilig is het?

13 november 2023

Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (15)

De privacyrisico’s van Likee: blijf weg van deze invasieve dienst

22 juli 2024

Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (16)

BeReal: het echte leven in beeld met echte risico’s

22 juli 2024

Wat weet Snapchat over mij? Bescherm je privacy | VPNGids.nl (2024)
Top Articles
Biden assails Project 2025, a plan to transform government, and Trump's claim to be unaware of it
1Tamilmv.kids
Is Sam's Club Plus worth it? What to know about the premium warehouse membership before you sign up
Uti Hvacr
Dollywood's Smoky Mountain Christmas - Pigeon Forge, TN
Pga Scores Cbs
Mcfarland Usa 123Movies
Oriellys St James Mn
Wordscape 5832
Summoners War Update Notes
Bestellung Ahrefs
UEQ - User Experience Questionnaire: UX Testing schnell und einfach
National Weather Service Denver Co Forecast
Candy Land Santa Ana
Evil Dead Rise - Everything You Need To Know
FDA Approves Arcutis’ ZORYVE® (roflumilast) Topical Foam, 0.3% for the Treatment of Seborrheic Dermatitis in Individuals Aged 9 Years and Older - Arcutis Biotherapeutics
Jeffers Funeral Home Obituaries Greeneville Tennessee
Seeking Arrangements Boston
Vivaciousveteran
Sorrento Gourmet Pizza Goshen Photos
Workshops - Canadian Dam Association (CDA-ACB)
Random Bibleizer
Cars & Trucks - By Owner near Kissimmee, FL - craigslist
Roseann Marie Messina · 15800 Detroit Ave, Suite D, Lakewood, OH 44107-3748 · Lay Midwife
Santa Barbara Craigs List
Meggen Nut
Funky Town Gore Cartel Video
Deepwoken: Best Attunement Tier List - Item Level Gaming
Franklin Villafuerte Osorio
Renfield Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
Khatrimmaza
After Transmigrating, The Fat Wife Made A Comeback! Chapter 2209 – Chapter 2209: Love at First Sight - Novel Cool
UPS Drop Off Location Finder
Gyeon Jahee
Kagtwt
Wow Quest Encroaching Heat
Unity Webgl Player Drift Hunters
Shoreone Insurance A.m. Best Rating
Instafeet Login
Hebrew Bible: Torah, Prophets and Writings | My Jewish Learning
Cdcs Rochester
Top 25 E-Commerce Companies Using FedEx
Brake Pads - The Best Front and Rear Brake Pads for Cars, Trucks & SUVs | AutoZone
What Is The Optavia Diet—And How Does It Work?
Ups Authorized Shipping Provider Price Photos
Ajpw Sugar Glider Worth
Muni Metro Schedule
Wwba Baseball
303-615-0055
Craigslist Monterrey Ca
Dcuo Wiki
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 5893

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.